Tiskikalusteet
Julkaistu:
20.08.2010
Sisältyy kortistoihin:
Tässä ohjeessa käsitellään erilaisia palvelutiskejä. Kortissa annetaan ohjeita tiskikalusteiden rakenteista, mitoituksista, materiaaleista ja toiminnallisista ominaisuuksista.
Ohjeessa ei käsitellä valvontatiskejä, valintamyymälöiden kassatiskejä, ruuan valmistukseen, säilytykseen ja esillepanoon tarkoitettuja vitriinejä tai muita erityistiskejä.
Tiski on yleensä suunnittelijan laatimien piirustusten mukaan valmistettava kiintokaluste, jonka rakenne, ulkomuoto, koko ja varustelu vaihtelevat käyttötarkoituksen mukaan. Yksiselitteisiä ohjeita tiskin suunnitteluun on vaikea antaa. Tiskiltä vaaditaan toimivuuden ja kestävän rakenteen lisäksi usein myös näyttävää ulkonäköä: baaritiski on merkittävä osa ravintolan ilmettä ja tunnelmaa, aulan vastaanottotiski viestii hotellin korkeasta tasosta ja laadusta. Tiskikalusteen sijoittumisella tilaan on myös ihmisten liikkumista ohjaava tehtävä.
Tiski on työpiste, josta tarjotaan asiakkaalle palvelua, samalla kaluste toimii säilytystilana, kätkee sisäänsä työvälineitä ja laitteita. Tiskeihin liittyy usein runsaasti kalusteen sijoitukseen, rakenteeseen, kokoon ja muotoon vaikuttavaa sähkö-, tieto- ja lvi-tekniikkaa. Tiskin suunnittelussa tuleekin ottaa huomioon monia erilaisia asioita. Toisinaan on otettava huomioon tuleva kehitys ja mahdolliset muutostarpeet.
Nähdäksesi kortin sisällön sinun tulee kirjautua palveluun. Kirjaudu sisään.
Sisällysluettelo
SISÄLLYSLUETTELO